Gas, Oil & Special projects

De Koninggroep Gas, Oil & Special projects – metaal conserveringswerken

De Koning Straal- en Schilderwerken is al tientallen jaren actief op het gebied van metaalconservering van grote objecten. Als ‘co-maker’ van diverse scheepswerven lag de nadruk aanvankelijk op scheepsnieuwbouw.

Door de jaren heen heeft dit als basis gediend voor de doorontwikkeling naar een allround metaalconserveringsspecialist. Wij staan voor u klaar om gezamenlijk na te denken over het behoud van uw kostbare productiemiddelen en/of hoe deze overkomen op uw klanten.

Een paar concrete voorbeelden:

Esthetische afwerking Poortwachter vliegbasis

Door het aanbrengen van een kleurvast coatingsysteem dat nauwelijks vuil aantrekt, maakt een tentoongesteld, historisch toestel een imposante indruk op bezoekers. Een straaljager hebben wij al geconserveerd. Momenteel zijn wij bezig met een Allouette helikopter.

Polyurea coating in laadruimtes bestelwagens

Een stootvaste en waterdichte kunststoflaag in de laadruimte van een bestelwagen, beschermt tegen krassen en zorgt ervoor dat deze eenvoudig schoon te houden is.

Watergedragen coatings voor locomotieven en treinwagons

Het renoveren van complete locomotieven en treinwagons voeren wij uit met speciale watergedragen coatings. Deze producten zijn op basis van kunsthars (acryl).

De ontwikkelingen in het gebruik van watergedragen producten volgen wij met grote interesse, gezien de milieu- en applicatievoordelen ervan. Klanten willen een innovatieve en milieubewuste indruk maken en daar maakt dit een onderdeel van uit.

Coatings van gastransportleidingen

De Koning is gecertificeerd voor het aan brengen van 2k polyurethaan coatings voor de Gasunie en Gas de France onder de Norm ‘EN10290’.

Deze coatings worden in zeer hoge laagdikten gebruikt op kwalitatief hoogwaardige toepassingen, zoals gaskleppen en boven- en ondergrondse gas en brandstofpijpleidingen.

De applicatie van deze coating voeren wij wereldwijd uit. Zowel stationair, in straal- en conserveringshallen, als mobiel.

Grote straalhal en conserveringshal

In onze eigen, grote straalhal en conserveringshal (elk 23 x 10 x 10 meter) kunnen wij een breed scala van objecten een metaalconserveringsbehandeling geven:

  • machines
  • locomotieven
  • spoorwegwagons
  • hoogwerkers
  • graafmachines
  • pijpleidingen
  • brugdelen
  • staalconstructies

Milieubewuste metaalconservering

In onze hallen kunnen de objecten milieubewust en veilig van oude verflagen worden ontdaan en onder de meest ideale omstandigheden geconserveerd worden.

Metaalconserveringsspecialist De Koning Straal- en Schilderwerken heeft ervaring met allerlei verschillende verfsoorten:

Van tweecomponenten epoxy coatings tot watergedragen verfsystemen. Ook specialistische systemen, waaronder antifouling, polyurea en brandvertragende coatings, kunnen wij zonder probleem verwerken.

Mobiel uitvoeren van straal en spuitwerkzaamheden

Bruggen worden veelal mobiel of op locatie geconserveerd. Wij hebben alle apparatuur in huis om grote straal- en conserveringsklussen op locatie uit te voeren. Wij ontwikkelen en maken zelf de bereikbaarheids- en afschermingsconstructies.

Op de pagina speciale producten staat meer informatie over speciale coatings.