Waarom is conserveren belangrijk?

Het conserveren of coaten van staal is van vitaal belang voor het behoud van het object. Staal, een legering van ijzer en koolstof, is extreem sterk maar kan na verloop van tijd roesten door atmosferische omstandigheden. Coating biedt bescherming tegen luchtzuurstof, zout en vocht, wat ijzerroest voorkomt. Dit versterkt de kwaliteit en behoudt kleur en glans langer.

Gangbare methoden zijn natlakken, poedercoating en thermisch verzinken, elk met hun eigen voordelen. Zo heeft poedercoating heeft een snellere doorlooptijd dan natlakken omdat het poeder direct kan uitharden in de oven, wat leidt tot een efficiënter proces  en een kortere productietijd.

DSC_8477.jpg

Thermisch verzinken

 

Een van de conserveringsmethoden die De Koninggroep biedt, is thermisch verzinken. Dit proces, waarbij staal wordt beschermd tegen vocht, luchtzuurstof en zout door onderdompeling in gesmolten zink, werd ontdekt in 1742. Bijna een eeuw later werd een economisch levensvatbare kleuringsprocedure ontwikkeld, waardoor thermisch verzinken op industriële schaal mogelijk werd.

Thermisch verzinken biedt als voordeel dat het stalen object - inclusief kwetsbare componenten - volledig ondergedompeld kan worden in een zinklaag. Zink vormt met staal een amalgaam, waardoor het een ondoordringbare laag vormt. Dit voorkomt roestvorming door kathodische bescherming, zelfs bij beschadiging van het zinkoppervlak.

Galvaniseren

 

Een andere service van De Koninggroep omvat het galvaniseren, een proces waarbij een beschermende zinklaag wordt aangebracht op staal of ijzer om vroegtijdige roest en corrosie te voorkomen. Gegalvaniseerd staal biedt niet alleen bescherming tegen roest en corrosie, maar het verlengt ook de levensduur van het materiaal, waardoor het een kosteneffectieve keuze is op lange termijn. 

De Koninggroep zorgt ervoor dat het galvaniseren wordt uitgevoerd met de hoogste kwaliteitsnormen, om te garanderen dat klanten kunnen profiteren van de voordelen van gegalvaniseerd staal voor diverse toepassingen.

DSC_8514 (Custom).jpg

Sectoren waarvoor we werken

hero-innovaties.jpg

Superjachtbouw

hero-het-familiebedrijf.jpg

Refit-jachtbouw

hero-yacht-painters-project.jpg

Wegenbouw en infra

hero-milieu-en-certificaten.jpg

Baggerindustrie

hero-werkvelden.jpg

Olie- en gasindustrie

Projecten

Eigen spuithal

In Oosterhout beschikt De Koninggroep over een eigen geconditioneerde spuithal. Tijdens de werkzaamheden worden niet alleen de temperatuur en luchtvochtigheid gemeten en gecontroleerd, maar ook andere omgevingsfactoren. Op deze manier waarborgen we een perfecte afwerking en uitstekende kwaliteit. 

DSC_0035.jpg

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer weten over een van onze diensten? Neem dan heel eenvoudig contact met ons op.