Diverse soorten straalmogelijkheden

De Koninggroep biedt effectieve methoden aan voor het uitvoeren van straalwerkzaamheden. Voor objecten gemaakt relatief zachte materialen zoals aluminium, kiezen we voor parelstralen of micropeenen. Deze techniek, ook wel glasparelen genoemd, omvat het bekogelen van het oppervlak met glasparels met behulp van perslucht. We passen deze methode voornamelijk toe om het oppervlak te verbeteren, vooral wanneer het visuele aspect van het object belangrijk is.  

Voor objecten van harde metalen die een andere behandeling vereisen, maken we gebruik van zand- of gritstralen. Bij deze oppervlaktebehandeling worden gritkorrels met behulp van een compressor en perslucht tegen het oppervlak geblazen, waardoor het gewenste schuureffect wordt bereikt.

DSC_8483.jpg

Sectoren waarvoor we werken

hero-innovaties.jpg

Superjachtbouw

hero-het-familiebedrijf.jpg

Refit-jachtbouw

hero-yacht-painters-project.jpg

Wegenbouw en infra

hero-milieu-en-certificaten.jpg

Baggerindustrie

hero-werkvelden.jpg

Olie- en gasindustrie

Projecten

Eigen straalhal in Oosterhout

Afhankelijk van de vraag en de omvang van het object, voeren we straalwerkzaamheden uit op locatie of in onze eigen straalhal in Oosterhout. De straalhal van De Koninggroep is uitgerust met speciale straalcabines waarin een afzuigsysteem het vrijgekomen stof opvangt.

Voor grote objecten geven we vaak de voorkeur aan stralen op locatie. We verpakken het object dan volledig, zodat het vrijgekomen stof effectief kan worden afgezogen. Bovendien ontwerpen en coördineren we zelf de afschermings- en bereikbaarheidsconstructies, waardoor we mogelijke overlast voor de omgeving en het milieu minimaliseren.

DSC_0035.jpg

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer weten over een van onze diensten? Neem dan heel eenvoudig contact met ons op.